שאלה - בדיקת נשיפה להליקובקטר בתחילת ההריון

השאלה:
לפני כשבועיים עברתי בדיקה לאיתור חיידק ההליקובקטר בקיבה באמצעות תבחין נשיפה. כעת מסתבר שבעת ביצוע הבדיקה הייתי בשבוע הראשון או השני להריון. חלק מתהליך הבדיקה כרוך בנטילת כדור, שכנראה מכיל חומר רדיואקטיבי כלשהו, עובדה שהתבררה לי היום ואינני יודעת בדיוק מהו החומר.

האם עלי להיות מודאגת? האם עלולה להיות לחומר זה או לכדור הזה השפעה שלילית על התפתחותו של העובר? בנוסף, יש לי תינוקת בת שנה ועשרה חודשים שעדיין יונקת. האם עלולה להיות עליה השפעה שלילית בעקבות נטילת כדור זה?


תשובה:


קודם כל מזל טוב על ההריון!

הכדור שנטלת לצורך הבדיקה מכיל פחמן רדיואקטיבי (C14). החומר מסווג בקטגוריה C בהריון, כלומר לא נערכו ניסויים על בני אדם, ולמעשה לא ידוע אם יכול להיגרם נזק לעובר או לא, ועל כן ההנחיה היא לבצע את הבדיקה בהריון רק כשיש אינדיקציה ברורה. לגבי הנקה - לא ברור אם החומר מופרש בחלב האם.

בכל מקרה, מדובר במינון רדיואקטיבי נמוך השווה בעוצמתו (על פי פרסומי החברה המייצרת את הבדיקה), לקרינת רקע כללית של 24 שעות. מעבר לכך, בשבועיים הראשונים להריון עדיין לא מתרחשת ההפריה, כך שאם את סופרת את גיל ההריון על פי המקובל, מהיום הראשון של המחזור האחרון, נראה שאת יכולה להיות רגועה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

עוד באינפומד
בדיקות לאבחון הליקובקטר פילורי




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!