שאלה - קונדילומה בפין

השאלה:
אני בן 27. התפתחה אצלי קונדילומה בעטרת הפין. האם קונדילומה במקום זה מסרטנת? האם הווירוס הזה בכלל מסרטן אצל גברים? האם יש צורך לעבור בדיקה להימצאות קונדילומות במקומות נוספים, כגון הפה והלוע או פי הטבעת? אם אם יש לי את הנגיף, האם זה משנה איפה יש לי קונ


תשובה:


מה שמגביר את הסיכון לסרטן הוא נגיף ה- HPV, לאו דווקא הימצאות הקונדילומה. יש למעלה ממאה זנים של נגיף הפפילומה, ודווקא נגיפי הפפילומה הגורמים לקונדילומה כנראה פחות מסרטנים מהנגיפים שאינם גורמים לתופעות קליניות ברורות. נגיף זה אכן עשוי להגביר את הסיכוי לסרטן גם בגברים, בעיקר סרטן פי הטבעת. יש מעט דיווחים על סרטן הפין בעקבות הנגיף, אבל כנראה שזה נדיר יחסית. בכל מקרה של קונדילומה, רצוי לעבור בדיקה רפואית על מנת לשלול קונדילומות באתרים אחרים.

החיסון אינו מאושר כעת לשימוש בגברים (מלבד באוסטרליה) אולם הוא ניתן באישור מיוחד (המכונה טופס 29ג) שאפשר לקבלו גם בארץ.

אם הקונדילומה שבה וחוזרת אכן יש לבדוק נוגדנים ל- HIV על מנת לבדוק שמערכת החיסון שלך לא נפגעה כתוצאה מנגיף זה. ייתכן שהמשחה אלדרה תביא לריפוי אם מערכת החיסון שלך תקינה.

בדיקות לזיהוי הזן של הנגיף בגברים נעשות כעת רק בתל השומר, במסגרת מחקר קליני. לפרטים נוספים אתה יכול להתקשר לטלפון 035304937 ולבקש לדבר עם ד"ר איציק לוי.

קונדילומה אכן עשויה להגביר את הסיכוי להידבקות במחלות מין אחרות, כולל HIV. כנראה שבלחיצת יד אי אפשר להעביר את הנגיף, אך במגע של הפין עם עור או רירית רגישה כן.

אם יש קונדילומה במעלה השופכה אפשר לבדוק רק על ידי החדרת צינור, פרוצדורה שאותה יכול לעשות אורולוג.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!