שאלה - גבר שהפסיק נטילת ציפרלקס ומתקשה לקיים יחסי מין

השאלה:
בעלי בן 35 והשתמש במהלך חצי השנה האחרונה בתרופה ציפרלקס. הוא הפסיק עם הכדורים לפני כשלושה וחצי שבועות. ישנה תופעה מוזרה שהוא מתלונן עליה, והיא שלאחר קיום יחסי מין הוא מרגיש חולשה גדולה מאד, שפוגעת בתפקודו היומיומי.

אנו מעוניינים בהריון מזה כמה חודשים. כבר יש לנו ילדים. אני בודקת את הביוץ באמצעות ערכת הביוץ, אך הוא מסתפק בפעם אחת בלבד סביב תאריך הביוץ. מה פשר התופעה? כמה זמן מחזיק מעמד הזרע בתוך הנרתיק מאז קיום היחסים?


תשובה:


לא ציינת מה היתה הסיבה שבגללה בעלך לקח ציפרלקס. אם מדובר בדיכאון, יכול להיות שעכשיו, עם הפסקת התרופה חזרה תחושת הדיכאון, ועימה ירידה בחשק המיני וחוסר כוח.

בנוסף, לא ציינת מדוע בעלך הפסיק את התרופה, ואם היו לו בעיות בתפקוד המיני תוך כדי השימוש בה. ישנן נשים שמספיקה להן פעם אחת של קיום יחסי מין בשביל להיכנס להריון. אך מובן שבשביל להגדיל את הסיכויים רצוי לקיים יחסי מין לפחות ארבעה ימים סביב מועד הביוץ.

כתבת שיש לך ילדים, ואת ודאי יודעת מה את צריכה בשביל להיכנס להריון. אולי כדאי שבעלך יפנה לטיפול.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!