שאלה - זמני חיסון ותופעות לוואי של חיסון הרוטה

השאלה:
עשיתי לבתי, בת 3 חודשים, חיסון רוטה לפני שבוע ויום. נאמר לי כי יכול להיות שהיא תקיא ותפלוט, ואכן, במשך כמה ימים היא פלטה פליטות מימיות כמו הקאה, אבל היא עדיין פולטת פחות ממה שהיה בהתחלה.

מתי תופעות הלוואי אמורות להסתיים? והאם אני חייבת לתת את המנה השניה של החיסון כעבור חודש, או שאפשר לחכות יותר?


תשובה:


חיסון הרוטה הוא בטוח למדי. פליטות יכולות להימשך עד 7 ימים לאחר מתן החיסון. את המנה השנייה כדאי לתת קרוב ככל שניתן לתאריך הנקוב.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!