שאלה - חזרה של מחלת ITP אחרי כריתת טחול

השאלה:
אני חולה ב- ITP כרוני מזה 20 שנה. עברתי כריתת טחול לפני כ 18 שנים וכריתת הטחול עזרה, עד שלפני חמש שנים התפרצה המחלה שוב, ואז אושפזתי וטופלתי בפרדניזון, מכיוון שהיגעתי לספירה של 0 תרומבוציטים, דבר שאמרו לי כי הוא נדיר.

למזלי, אני מגיבה היטב לפרדניזון, ורמת התרומבוציטים עולה מייד עם קבלת הטיפול. כרגע אני שוב במצב של ירידה בספירה, וכבר חודשיים היא עומדת על 40 אלף. מה עלי לעשות אם הספירה תמשיך להיות בין 40 ל-47 אלף, כמו בחודשיים האחרונים?


תשובה:


חזרת מחלת ITP (סוג של תרומבוציטופניה) לאחר כריתת טחול תופעה שמתרחשת לעתים. ישנם חולים שאינם מגיבים לכריתה, מכיוון שאין זה טיפול דפיניטיבי. לאחר כריתת הטחול ישנה גם אפשרות של היווצרות טחול חדש, ובמקרים נדירים ישנו טחולון אשר לא הוצא בניתוח המקורי. ניתן לבצע מיפוי טחול על מנת לברר זאת.

הטיפול בחזרה של המחלה לאחר כריתת טחול הוא ניסיון חוזר בפרדניזון. בנוסף, ניתן להשתמש בתרופות "קו שני" שכוללות דאנאזול, אימוראן, וינקריסטין, וינבלסטין, ציקלופוספאמיד או ציקלוספורין במינונים ושילובים שונים. כל אלו תרופות המדכאות את המערכת החיסונית. אפשרות נוספת היא מתן נוגדנים נגד לימפוציטים, כגון ריטוקסימאב או מבטרה.

אמליץ לך לפנות להמטולוג אצלו את נמצאת במעקב, ולהחליט איתו על המשך הטיפול המתאים ביותר בשבילך. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן:

http://www.hematology.netfirms.com/itp.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!