שאלה - האם אדם שחוסן נגד חצבת יכול להידבק במחלה?

השאלה:
אני עובדת בבית חולים במחלקה שבה היו בחודש האחרון כמה חולי חצבת. אומנם חוסנתי נגד חצבת בשנת 2002 (יחד עם חיסון נגד אדמת), אבל היום בבוקר הופיעה לי מין נקודה, או יותר נכון מין כפתור, בתוך חלל הפה, ליד השיניים. זה רק כפתור בודד, לא כמה נקודות. ההרגשה הכללית שלי חוץ מזה בסדר.

האם זה יכול להיות סימן לכך שבכל זאת חליתי בחצבת אף על פי שחוסנתי נגד המחלה? במחלקה הזהירו את כל מי שנחשף לחולים, ובמיוחד את מי שלא חוסן, שישים לב להופעת הסימנים, והסימן הראשון שאמור להופיע זה נקודות בפה.

אני לא מאמינה שנחשפתי ישירות לחולים, בדרך כלל אין לי מגע עם חלים תחת בידוד, אבל אני חוששת.

אם חוסנת נגד חצבת ואכן נוצרו אצלך נוגדנים (ניתן לבדוק זאת), הסיכוי שתידבקי במחלה קלוש, אם כי לעיתים נדירות ניתן לחלות בצורה קלה של המחלה גם לאחר חיסון.

בכל מקרה, אם לא באת במגע עם חולה חצבת, רוב הסיכויים שלא נדבקת, לפחות לא ממנו, אך מובן שיכול להיות שנחשפת לחולים אחרים, לאו דווקא בבית החולים.

רק בדיקת רופא ובדיקת נוגדנים יכולה לומר בוודאות אם נדבקת בצורה מאוד קלה של המחלה, או שהסיבה לנגע בפיך היא אחרת לגמרי. רוב הסיכויים שהנגע נובע מסיבה אחרת ולא מחצבת.

בברכה

ד"ר איציק לוי


תשובה:
מומחה במחלות זיהומיות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!