שאלה - סיבות לדימומים בין-וסתיים

השאלה:
אני בת 36, נוטלת גלולות למניעת הריון כ-10 שנים לאחר אבחנה של PCO like syndrome. הסימפטומים כללו ציסטה בשחלה שנצפתה ב-3 בדיקות אולטרסאונד שונות, השמנה, נשירת שיער, אקנה ושיעור יתר. בדיקות הורמונליות הראו כי רמת ההורמונים נמצאת בטווח הנורמלי גבוה. ישנ


תשובה:


יש כמה סיבות אפשריות לדימומים הבין-וסתיים. פספוס של יותר מגלולה אחת מוריד את יעילות הגלולות, ולכן אם קיימת יחסי מין, ייתכן שאת בהריון. פספוס הגלולות יכול גם להוציא את הגוף מאיזון הורמונלי ולגרום לדימומים. תסמונת השחלות הפוליציסטיות כשלעצמה גורמת לאי-סדירות המחזור, אך את נוטלת גלולות שאמורות לעזור עם תופעה זו. עוד סיבה אפשרית היא שרירנים ברחם.

איני יכולה לדעת מהי בצלך. אם הדימומים והאי-נוחות ממשיכים, אמליץ לך לפנות לגינקולוג לבדיקה.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!