שאלה - הקשר בין נגיף הפפילומה והריון

השאלה:
האם יש קשר בין הידבקות בווירוס הפפילומה לבין אפשרות להיכנס להריון? ומהם הסיכונים?

באופן עקרוני, אין שום קשר בין נגיף הפפילומה ובין האפשרות להיכנס להריון. נגיף הפפילומה עלול לגרום ליבלות נגיפיות (warts) באברי המין ומסביבם, וכן באזורים אחרים בגוף, וחלק מנגיפי הפפילומה עלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם.

לעיתים נדירות יכולות יבלות גדולות היושבות במקום קריטי לגרום להפרעה בכניסה להריון, ובמקרים של סרטן צוואר הרחם גם יכולה להיות הפרעה בכניסה להריון או בשמירה על ההריון לאחר שהתרחש. אלה מקרים נדירים ויוצאי דופן. באופן עקרוני זיהום בנגיף הפפילומה לא אמור לגרום להפרעה בכניסה להריון.

בברכה

ד"ר איציק לוי


תשובה:
מומחה במחלות זיהומיות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!