שאלה - הסכנה בנטילת גלולות למניעת הריון לאישה עם קרישיות יתר

השאלה:
לפני כשמונה שנים אבחנו שיש לי פקטור 2 - יתר קרישיות דם, ומאז נאמר לי שאסור לי ליטול גלולות. מגיל 16 ועד היום אני מקיימת יחסי מין ללא גלולות, ורציתי לדעת אם בכל זאת ישנה אפשרות ליטול גלולות נגד הריון, לפני שאני פונה לרופא. אני ממש מתביישת מהנושא. אני בת 21.


תשובה:


גלולות מכילות הורמונים, בעיקר אסטרוגנים, המעלים את הסיכון לקרישיות יתר. על כן מומלץ לנשים מעל גיל 30, מעשנות, או בעלות רקע של קרישיות יתר, לא ליטול גלולות למניעת הריון אלא להשתמש באמצעי מניעה חלופי שאינו הורמונלי, כמו קונדום.

מכיוון שנמצא אצלך סיכון לקרישיות יתר, אינני מממליצה לך ליטול גלולות למניעת הריון. הסכנות כנראה גוברות על היתרונות במקרה זה.

לגבי פניה אישית לרופא, אין כל סיבה להתבייש, אינך חייבת לעבור בדיקה, אם זו הסיבה שבגינה את חוששת לפנות לרופא. תוכלי פשוט לספר לרופא הכל על ההיסטוריה הרפואית ולהיוועץ עימו.

לגבי הבדיקה, אמנם נכון, זה מעט מביך לחשוף את איברייך האינטימיים ביותר בפני זר, אך מכיוון שאת מקיימת יחסי מין כבר מספר שנים, נראה שיש מקום לבדיקה שגרתית. הפעם הראשונה אולי תהיה מביכה מעט, אך אני בטוחה שבהמשך תביני שבעצם מדובר בבדיקה פשוטה וזהירה שאינה מכאיבה. אם היה מדובר בחלק אחר בגופך, אני מניחה שלא היית מזניחה אותו או מהססת לפנות לרופא.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!