שאלה - אוטוסקלרוזיס ורעש

השאלה:
בעלי, בן 36, סובל מאוטוסקלרוזיס. הוא עובד כבר למעלה מ-14 שנים במקום עבודה רועש (כ-90 דציבלים). כיום הוא משתמש במכשירי שמיעה. האם החשיפה שלו לרעש יכולה להחמיר את מצב השמיעה ולגרום לירידה משמעותית, או שבעצם אין לרעש השפעה על מצבו? זה מה שהוסבר לנו על י


תשובה:


אוטוסקלרוזיס היא בעיה תורשתית אשר מתפתחת ברמות חומרה שונות אצל אנשים שונים. לא נראה שיש השפעה ישירה של רעש על התפתחות המחלה הספציפית הזאת. אבל חשוב לזכור שלרעש יש השפעה מזיקה על השמיעה במנגנונים אחרים, לכן יכולה להיות השפעה מצטברת של הגורמים השונים הפוגעים בשמיעה.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!