שאלה - הקשר בין תוספי סויה לציסטות בשחלות

השאלה:
אני בת 47. בבדיקה האחרונה אצל הגינקולוג נמצאה ציסטה צלולה בשחלה השמאלית. השחלה הימנית והרחם נמצאו תקינים. אני מקבלת מחזור חודשי סדיר, ובעבר לא היו לי ציסטות. במשך השנתיים האחרונות אני לוקחת באופן די סדיר כמוסות סויה שנחשבות לאסטרוגן טבעי. האם לקיחת


תשובה:


מוצרי סויה אכן מדמים את פעולת האסטרוגן. במקרים רבים נמצא שילדות שצרכו כמויות גדולות של מוצרי סויה סבלו מהתפתחות מינית מוקדמת, הופעת ציסטות בשחלות, ובמקרים מסוימים נמצא קשר בין צריכה מוגברת של סויה לבין התפתחות סרטן השד.

נשים רבות נוטלות כמוסות מסוג זה לאחר הפסקת הווסת על מנת לשמור על איזון הורמונלי. במקרה שלך, כיוון שאת מציינת שאת עדיין מקבלת מחזור באופן סדיר, יתכן שכמוסות הסויה דווקא גורמות לחוסר איזון הורמונלי, מה שעשוי להגביר את הסיכוי להיווצרות ציסטות בשחלות.

חשוב לציין שציסטות מסוג זה הן לרוב חסרות משמעות רפואית. הן אינן גורמות תסמינים ואינן מסוכנות. פעמים רבות האישה אינה מודעת כלל לנוכחות הציסטות, אלא אם כן הן מתגלות במקרה בבדיקת אולטרסאונד.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!