שאלה - אמא שלי (בת 58) עברה לפני כשנה ניתוח בכיס מרה בעקבות כאבים חזקים ואבנים

השאלה:
אמא שלי (בת 58) עברה לפני כשנה ניתוח בכיס מרה בעקבות כאבים חזקים
ואבנים רבות שנמצאו שם.
שאלתי הראשונה היא: האם בניתוח מסירים את כיס המרה לחלוטין או רק
מרוקנים אותו מן האבנים ?
מה ההשפעה של התהליך על מערכת העיכול ועל הרגלי האכילה בכלל ?

שאלתי השנייה היא: בחודש האחרון אימי סובלת מאוד משלשולים חזקים
שתוקפים אותה בכל פעם שהיא אוכלת מוצרים עם סיבים / תאית, כגון ירקות,
פירות ולחם מקמח מלא. האם זאת תופעת לוואי של הניתוח ? ואם כן, מה
צריך לעשות כדי להפסיק את השלשולים האלה ?


תשובה:

כיס המרה מוסר לחלוטין בניתוח. ברוב האנשים אין השפעה על העיכול.
ישנם אנשים מסוימים שיחושו בעיה בעיכול שומנים, ותכולה שומנית גבוהה
במזון תגרום להם לשלשול. לכן כדאי לנסות לאכול דיאטה דלת שומן
ולראות מה קורה.

סיבות אחרות היכולות לגרום לקשיי עיכול לאחר ניתוח בטני הן
הידבקויות בבטן או בעיות אחרות. מומלץ לחזור למנתח או לפנות
לגסטרואנטרולוג להמשך בירור וטיפול.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!