שאלה - צנתור כליות ולב

השאלה:
אימי בת 81 ואמורה לעבור צנתור כליות ולב, בשל יתר לחץ דם וסתימות חוזרות בעורקי הלב. ברצוני לשאול האם אין סיכון יתר בעריכת שני הצנתורים בבת אחת (על ידי קרדיולוג), והאם צנתור כליות הינו טיפול שכיח כפי שנחשב צנתור הלב.


תשובה:

צנתור כליות איננו שכיח כמו צנתור לב. חסימות והיצרויות של עורקי הכליה יכולות לגרום ליתר לחץ דם ופגיעה בתפקוד הכליות, אך צנתור של עורקי הכליה איננו נטול סיכונים. כמו-כן לא כל תיקון של היצרות של עורק כלייתי תביא בהכרח לשיפור בתפקוד הכליות או ירידה בלחץ הדם.

לכן בחשד שקיימת היצרות מזיקה בעורקי הכליות יש צורך בבדיקה נוספת, כגון מיפוי כליות לאחר מתן תרופה מסוג מעכבי ACE (ראי מילון מונחים בפורטל Infomed) או צנתור ורידיי הכליות בו מודדים את רמות החומר רנין (renin - ראי מילון מונחים בפורטל Infomed) המופרש מכל כליה. בדיקות אלו מנבאות אילו חולים יהנו מצנתור עורק כלייתי.

בנוסף, בחולים הסובלים מאי ספיקת כליות ישנה סכנה שהזרקה מרובה של חומר ניגוד הדרוש להדמיית העורקים בעת הצנתור יפגע פגיעה נוספת בתפקוד הכלייתי, ולכן לא מומלץ בחולים אלה לבצע מספר רב של צנתורים בו- זמנית.

בקשר לצנתור עורק כלייתי, מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה במחלות כליות (נפרולוג) בנוסף לרופא לב (קרדיולוג).





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!