שאלה - האם יש קשר בין הליקובקטר פילורי לבין תת-משקל?

השאלה:
האם יש קשר בין נוכחות הליקובקטר פילורי לבין תת-משקל או גובה נמוך בהרבה מן הממוצע בגיל ההתבגרות?


תשובה:


אינני מכיר קשר ישיר בין נוכחות הליקובקטר פילורי לבין תת-משקל או גובה. אם נוכחות החיידק מלוות באי נוחות בבטן ותסמינים אחרים, כגון כאבים ברום הבטן, צרבות או דימומים, אזי מדובר כנראה בכיב של הקיבה או בתריסריון שנגרם בגלל החיידק.

במקרה של כיב קיבה (gastric ulcer) יכולה בהחלט להיות ירידה במשקל, משום שהתסמינים שהזכרתי קורים מייד לאחר האכילה ומונעים מהחולה להמשיך לאכול וגורמים לסבל.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!