שאלה - לפני 14 חודשים עברתי כריתת בלוטת תריס. נכרתו אונה ימנית וחלק מהשמאלית ב

השאלה:
לפני 14 חודשים עברתי כריתת בלוטת תריס. נכרתו אונה ימנית וחלק
מהשמאלית בגלל ריבוי קשריות. כיום אחרי מעקב של כל 3 חדשים מסתבר
ש T3 ו- T4 תקינים, אך TSH ברמה של 6.5. נאמר לי לחזור על בדיקה זו
בעוד 6 חודשים. אני מוטרדת מהמחשבה שהמצב יהיה גרוע יותר. האם כדאי
לבדוק עוד חודש שוב ולא לחכות חצי שנה? ומה זה אומר לגבי מתן תרופה?
הקלציום בממוצע וזאת ללא קבלת כדורי סידן.


תשובה:

כאשר רק ערך TSH עולה אך ערכי T3 ו T4 תקינים, הדבר עשוי לרמז על
שלב מוקדם של חסר בבלוטת התריס, שבמשך הזמן יגרום גם לחסר אמיתי עם
הורדת רמות T3 ו T4 מתחת לנורמה. במצבך אין צורך לטפל כרגע, אך בכל
מקרה כדאי לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא שלך על מנת להחליט על מרווח
זמן לבדיקת הביקורת הבאה, (ייתכן שכדאי לבדוק את המצב בעוד 3 חודשים
במקום 6 חודשים).





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!