שאלה - חזרה של אקנה אחרי טיפול עם רואקוטן

השאלה:
בשנה שעברה לקחתי רואקוטן 40 מ"ג כחצי שנה. סיימתי את הטיפול בו לפני כ-8 וחצי חודשים, ולפני כשבוע וחצי חזרו לי הפצעים בבת-אחת, ובכמות גדולה. אני לא בלחץ ולא נוטלת תרופה כלשהי. מה יכולה להיות הסיבה ואיך אני מטפלת בזה? יש לי תור רק בעוד שבועיים.


תשובה:


רואקוטן היא תרופה טובה מאוד ועוזרת ברוב המקרים, אך ישנם מקרים עמידים. אינני יודע משאלתך אם בסיום הטיפול הפנים היו נקיות לגמרי מאקנה או שהיתה רמיסיה חלקית בלבד.

הטיפול שעברת הוא סטנדרטי, אך ניתן לתת את הרואקוטן לתקופות ארוכות יותר או במינון גדול יותר, ויכול להיות שצריך יהיה לשנות את צורת הטיפול בפעם הבאה.

כמו כן, יש חשיבות להמשך הטיפול בפנים על ידי פעולות מניעה והיגיינה, למניעת הישנות הופעת האקנה.

אני מציע לך לסור לרופא העור המטפל בך לבדיקה חוזרת, ובהתאם להוראותיו, לעבור מחזור נוסף של טיפול ברואקוטן ולעבור בדיקות נוספות לבירור הגורם האחראי לחזרת הנגעים בפנים.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!