שאלה - השימוש הנכון בתחליפי סוכר להמתקה

השאלה:
אומרים שסוכרזית (וממתיקים מלאכותיים אחרים) זה דבר לא בריא, עם נזק מצטבר. אני מעוניינת לדעת מה ההשלכות של שימוש מתמשך בסוכרזית.


תשובה:


הסוכרזית היא ממתיק על בסיס סכרין, ממתיק מלאכותי. הכמות המותרת לשימוש בסכרין היא 5 מ"ג לק"ג. דוגמת חישוב כמות סכרין מותרת: לאדם ששוקל 60 ק"ג מותר לצרוך עד 300 מ"ג סכרין ביום (5x60). בטבליית סוכרזית יש כ-15 מ"ג, ועל כן מדובר בכמות מקסימלית של עד 20 טבליות ביום.

מחקרים שנערכו בשנים 1972, 1973, 1977 מצאו קשר בין סכרין לבין סרטן שלפוחית השתן בעכברים. בעקבות מחקרים אלו הציע ה- FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) לאסור על שימוש בסכרין במזון. בהמשך נמצאו ליקויים במחקרים האלה, מאחר שהעכברים קיבלו כמות סכרין השווה לצריכה של מאות פחיות שתייה ביום למשך כל החיים. מחקרים מאוחרים יותר לא מצאו קשר בין עליה בסיכון לסרטן שלפוחית השתן לבין שימוש בסכרין, ועל כן הוא הותר לשימוש בגבולות המותרים. לסיכום: הסכרין (סוכרזית) נמצא כבטוח לשימוש בגבולות הכמויות המותרות.

קיימים עוד תחליפי סוכר רבים בשוק, ועל כן כשאנו בוחרים תחליף סוכר, מומלץ תחילה להסתכל על האריזה, לבדוק מאילו ממתיקים מלאכותיים מורכב המוצר (לדוגמה: סוכרלוז, אספרטיים, אצסולפאם-קיי) ולבדוק אם ישנן הגבלות לגבי הכמות שמותר לצרוך.

מידע על ממתיקים מלאכותיים שונים נמצא בדף הבא:

http://www.metukim.co.il/matalk/docy/25_102c.php




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!