שאלה - שימוש נכון בהתקן מירנה

השאלה:
קראתי על התקן תוך רחמי מסוג מירנה כי לאחר הוצאת ההתקן המחזור חוזר. התקן כזה הותקן אצלי ל-5 שנים שלא מתוך כוונה להוציאו. האם כך משתמשים בו, או שמוציאים אותו אחת לשנה? אשמח אם אקבל הסבר מפורט בנדון, כי אני כבר ללא מחזור במשך 4-3 חודשים, ואני חוששת שתיווצר בעיה אם וכאשר ארצה להיכנס להריון.


תשובה:


התקן מירנה מותקן למשך 5 שנים, ואין הנחיה כי יש להוציאו לאחר שנה. הוא מפריש מינון קצוב ונמוך של פרוגסטרון במשך 5 שנים, והורמון זה מפריע לצמיחת רירית ההריון. בנוסף, המירנה מעבה את צוואר הרחם ומקשה על תאי זרע, ואף על חיידקים, להיכנס.

התוצאות הן מניעת הריון אמינה יותר מזו של גלולות למניעת הריון, הפחתת הסיכוי להתפתחות דלקות ברחם, והפחתה משמעותית, של כ-90%, בדימום בזמן הווסת, ווסת קצרה יותר.

הגינקולוגים המומחים סבורים כי רצוי לקבל וסת אחת לכמה חודשים, ולכן ניתן ליטול כדורים שיגרמו לווסת להתרחש כאשר ההתקן נמצא ברחם. אם האשה רוצה להיכנס להריון, יש להוציא את ההתקן. וסת לאחר ההוצאה יכולה להתעכב, אך שימוש בהתקן זה אינו פוגם בפוריות.

אמליץ לך להיות במעקב אצל הגינקולוג המטפל שלך.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!