שאלה - גלולות למניעת הריון כטיפול לשחלות פוליציסטיות

השאלה:
נטלתי גלולות למניעת הריון מסוג יסמין במשך כ-4 שנים. לאחר הפסקה של 7 חודשים גיליתי שהמחזור שלי לא סדיר, פניתי לרופא הנשים שלי והוא שלח אותי לבדיקות דם, ולאחר קבלת תוצאות ובדיקה גינקולוגית, אמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות, ואמר לי לחזור לקחת את הגלולות.

למרות שאני משתמשת בגלולות למניעת הריון, בן זוגי גומר בחוץ (מחשש להריון לא רצוי ואני מכירה מקרה שמשהי נכנסה להריון עם גלולות). האם בכל זאת להמשיך ליטול את הגלולות?




תשובה:


גלולות מגינות מפני הריון ב-99.9% ולכן איני רואה כל סיבה שבן זוגך יגמור בחוץ. בכל מקרה, נטילת הגלולות במקרה שלך, כשמדובר בשחלות פוליציסטיות, הוא למטרת טיפול, ולא רק למטרת מניעת הריון, ולכן עליך להמשיך לקחת אותן. בנשים עם שחלות פוליציסטיות, גלולות למניעת הריון מונעות התפתחות של תסמינים הנגרמים על ידי תסמונת זו, כגון עלייה במשקל, שיעור יתר, אקנה ועצבנות.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ