שאלה - שתיית אלכוהול ונטילת התרופה רסיטל

השאלה:
בעלי, בן 30, נמנע מלקחת התרופה רסיטל בה הוא משתמש לאחר שהוא שותה אלכוהול באותו ערב. הוא לא שותה לעיתים קרובות, בערך פעם בשבועיים או חודש, הוא שותה בירה או כוס יין כשאנחנו יוצאים. בערב שבמהלכו הוא שותה, הוא חושש לקחת את התרופה. האם ערבוב אלכוהול ורסיטל מסוכן?


תשובה:


באופן כללי, לא מומלץ ליטול תרופות יחד עם אלכוהול. מרבית התרופות עוברות פירוק בגוף בכבד, וכך גם האלכוהול. לכן, נטילה בו-זמנית עלולה להגביר את הרמות של כל אחד מהחומרים, ולגרום לתופעות לוואי.

אם השתייה היא אחת לשבועיים או חודש, אני ממליצה שבעלך ימשיך בדרכו ולא יטול את הכדור באותו הערב. ניתן במקרים כאלה ליטול את הכדור למחרת בבוקר. אם השתייה תכופה יותר, יש לידע את הפסיכיאטר המטפל ולשקול את העניין לגופו.

רסיטל היא תרופה מאד בטוחה ואין סיכון משמעותי בנטילתה היומיומית, גם אצל אדם המשתמש באלכוהול באופן תכוף.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!