שאלה - קשיים בכניסה להריון אחרי הפסקת גלולות

השאלה:
הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כ-3 חודשים. קיבלתי מחזור ראשון לאחר 6 שבועות, ועכשיו כבר 7 שבועות שלא קיבלתי מחזור. ללא הגלולות התעצמו אצלי תופעות כמו פצעונים.

האם זה אומר שאיני מבייצת? האם ניתן להיוועץ כבר עם רופא? כאשר הלכתי אליו לפני 3 חודשים לדבר על הריון, נאמר לי שעד שנה אין על מה לדבר ושחוסר סדירות זה טבעי. מה עלי לעשות כדי לקדם את הפוריות?




תשובה:


נושא התופעות שלאחר הפסקת נטילת גלולות נידון כאן באתר רבות. אדגיש שוב, שלאחר נטילה רצופה של גלולות למניעת הריון, ייתכנו מחזורים שאינם סדירים ואינם ביוציים. התופעה אמורה להסתדר כשהגוף מגיע לאיזון הורמונלי לאחר מספר מחזורים. אדגיש גם שזמן הכניסה להריון אצל זוג בריא עומד על כ-8 חודשים בממוצע.

על פי הספרות הרפואית, יש לפנות לבירור בעיות פוריות רק לאחר שנה של נסיונות לא מוצלחים.

כל שעליך לעשות בשלב זה הוא לנסות להתאזר בסבלנות, ולקוות שבקרוב יחזרו המחזורים להיות סדירים וביוציים, דבר שבוודאי יקל על הכניסה להריון. אם בחודשים הקרובים העניין לא יסתדר, אני ממליצה לפנות לרופא/ת הנשים לצורך ייעוץ והסדרת המחזור, במידת הצורך.

פירוט נוסף תוכלי למצוא בתשובות לשאלות דומות שנשאלו באתר בעבר:

http://www.infomed.co.il/questions/q_122207_1.asp




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל