שאלה - כאבי גב ורגליים שאינם מגיבים לטיפול תרופתי

השאלה:
אשתי בת 40. היא עברה בדיקת CT של המותן עקב חשש לפריצת דיסק. למעלה משבועיים יש לה כאבי גב חזקים, הקרנה לרגל שמאל עד למטה לאורך כל הצד החיצוני ועד האמצע. היא קיבלה זריקות וטיפול תרופתי, ועדיין סובלת מכאבים, וכאשר היא יושבת, לאחר שעתיים-שלוש, הרגל שוב נרדמת וכאבים מתחילים בגב וברגל. להלן התוצאות הבעייתיות של בדיקת ה- CT:




תשובה:
אשתי בת 40. היא עברה בדיקת CT של המותן עקב חשש לפריצת דיסק. למעלה משבועיים יש לה כאבי גב חזקים, הקרנה לרגל שמאל עד למטה לאורך כל הצד החיצוני ועד האמצע. היא קיבלה זריקות וטיפול תרופתי, ועדיין סובלת מכאבים, וכאשר היא יושבת, לאחר שעתיים-שלוש, הרגל שוב נרדמת וכאבים מתחילים בגב וברגל. להלן התוצאות הבעייתיות של בדיקת ה- CT:

1. מודגם היפרלורדוזיס מותני
2. סקוליוזיס טרקו-לומבלי קל
3. סריקה L4-5 בלט אחורי מזערי של הדיסקית.
4. סריקה L5-S1 בלט אחורי מזערי של דיסק ומודגמת סקלרוזציה ניכרת של האספקט האיליאקלי של SIJ מימין ומשמאל.

מה זה אומר? אנחנו מחכים לתור אצל האורתופד. איך ניתן להקל על הכאבים? האם נורמלי שלאחר שבועיים עדיין יש כאבים חזקים, הירדמות של הרגל וקושי ללכת ולשבת? האם אופי העבודה, ישיבה של כ-8 שעות בממוצע, שמשפיע? איך ניתן לפתור את הבעיה, אם בכלל, או להקל עליה?

תוצאות בדיקת ה- CT אינן מראות בעיה משמעותית, אלא שינויים ניווניים הנפוצים בחלק ניכר מן האוכלוסייה גם ללא סימפטומים כלשהם. לצורך ביסוס החשד כי מקור הבעיה בעמוד השדרה, נראה כי יהיה צורך בבדיקות נוספות, או לחלופין, בבירור מקורות אחרים לכאב, כגון מפרקי הירכיים, בעיות הקשורות לכלי הדם, או בעיות אחרות. תוצאות הבירור הרפואי יעזרו למצוא את הטיפול היעיל.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר רונן בלכר - אינפומד

[30/04/2009]




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ