//

שאלה - לקחתי פקסט במשך 8 חודשים והפסקתי לפני חודש על דעת עצמי בימים האחרונים אנ

השאלה:
לקחתי פקסט במשך 8 חודשים והפסקתי לפני חודש על דעת עצמי בימים
האחרונים אני לא רגועה, והבנתי שלא מומלץ להפסיק את התרופה
בפתאומיות. האם ייתכן שרק לאחר חודש התסמינים חוזרים? כי עד עכשיו
היה בסדר.


תשובה:

תרופות ממשפחת התרופות המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין כמו פרוזק,
סרוקסאט, פקסט וכדומה אינן גורמות להתמכרות ולא לסבילות. יחד עם
זאת, אכן לא מומלץ להפסיק אותן בבת אחת ללא השגחה רפואית. הסיבה
השכיחה לחזרה של התסמינים חודש לאחר הפסקת התרופה היא חזרה של המחלה
היסודית עבורה ניתנו התרופות ולא עצם הפסקת התרופות. מומלץ לפנות
לרופא המשפחה או לפסיכיאטר אשר עשוי להמליץ על חידוש התרופות.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!