שאלה - חולשה ועייפות לאחר נטילת רסיטל

השאלה:
אני סובלת מדיכאון וחרדות ומטופלת מזה חודש וחצי ברסיטל. אני מרגישה קצת שיפור בהרגשתי הכללית, פחות מדוכאת ויותר אנרגייטית. הבעיה שלאחר נטילת התרופה אני מרגישה עייפה וחלשה ורק לקראת הערב אני מרגישה יותר טוב. האם כך צריכה לפעול התרופה? ועוד שאלה: החרדות עדיין לא עברו ואני מרגישה קצת מיואשת. האם זה עוד מוקדם מכדי שהתרופה תתחיל להשפיע?


תשובה:

התרופה רסיטל (או בשמה הגנרי Citalopram) אכן עלולה לגרום לתופעת לוואי של ישנוניות ועייפות. מומלץ שתתייעצי עם הרופא שרשם לך את התרופה, ייתכן שהוא ימליץ על החלפתה לתרופה נוגדת דיכאון אחרת. בינתיים מומלץ שתימנעי מנהיגה או מכל פעילות הדורשת את עירנותך ועלולה לסכן אותך ואחרים.

כאשר התרופה נלקחת לטיפול בדיכאון, ייתכן שיפור מהיר בשינה ובתיאבון, אך לשאר הסימפטומים של הדיכאון לוקח 4-6 שבועות עד שמרגישים שיפור.

התייעצי עם הפסיכיאטר לגבי תחושת החרדה שעדיין אין את מרגישה שיפור לגביה. לעיתים יש עליה ברמת החרדה לאחר התחלת נטילת התרופה, אך לרוב היא קלה וחולפת. ניתן לקחת תרופה נוספת להפחתת החרדה עד שהתרופה רסיטל תשפיע. אך שוב לאור העייפות והחולשה שאת מציינת כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר בהקדם לגבי המשך הטיפול.

בכל מקרה, זוהי תרופה שיש להפסיק את נטילתה באופן הדרגתי ומבוקר ולכן לא כדאי להפסיק את נטילתה באופן עצמאי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!