שאלה - צליאק ושלשול דמי

השאלה:
אני בת 19, חולת צליאק. המחלה אובחנה לפני שנתים ואני מקפידה על דיאטה נטולת גלוטן. בשבוע שעבר, כנראה שנחשפתי בטעות לגלוטן, ומייד נתקפתי בכאבי בטן עזים מאד, שהיו מלווים בשלשול דמי. האם אין סכנה בדימום? האם זה סביר, או שיש לבצע בירור מקיף לגבי סיבת הדימום?


תשובה:


שלשול דמי אינו אופייני למחלת הצליאק, אלא יותר מתאים למחלות דלקתיות וזיהומיות של המעי. אם השלשול הדמי נמשך, או אם ביצעת ספירת דם ורמת ההמוגלובין ירדה, אמליץ לך לפנות לבדיקת רופא גסטרואנטרולוג. אך אם נפסק השלשול וספירת הדם תקינה, לא נראה כי יש סיבה להמשיך את הבירור, אלא רק להימנע מאכילת גלוטן ולהישאר במעקב של הרופא המטפל.

כל טוב

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!