//

שאלה - מין אורלי אחרי צריבת קונדילומה

השאלה:
נדבקתי בקונדולימה, לאחר זמן מה הופיעו יבלות, והן טופלו על ידי צריבה בחנקן. האם מותר לי לקיים יחסי מין אורליים?


תשובה:


ודאי שמותר, אבל מן הסתם את שואלת אם את עשויה להדביק מישהו כאשר את מקיימת אתו יחסי מין והוא מבצע בך סקס אורלי. לשאלה זו אין תשובה ברורה. יש חוקרים הסבורים כי נגיף הפפילומה עשוי לעבור בסקס אורלי, ויש כאלה שסבורים שהסכנה לכך נמוכה. הנגיף עובר בעיקר במגע של עור בעור. כמו כן לא ברור אם צריבת הנגע באמצעות חנקן נוזלי גורמת להיעלמות הנגיף. בחלק גדול מהאנשים, למרות הטיפול בקונדילומות, הנגיף עצמו עשוי להישאר שנים רבות.

התשובה היא, אם כן, כי ישנו כנראה איזשהו סיכון קטן, אך לא ברור כמה. אין המלצה רפואית להימנע מסקס אורלי באנשים הסובלים מקונדילומה או הנושאים את נגיף ה- HPV.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!