מוצרי מזון שפג תוקפם וצהבת B
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:
מהן הסכנות באכילת מזון אחרי תאריך התפוגה? בדרום אפריקה מפיצים מוצרים ישראליים שפג תוקפם כמו ביסלי, במבה (לפעמים החיקוי) דגני בוקר של ורד הגליל, שימורי חמוצים ועוד. המקומיים לא חושדים שלפעמים עברה שנה מאז התאריך האחרון לשימוש. האם יש סכנה באכילת המזון? רוב הקונים הם דתיים, ויש עכשיו התפרצות של צהבת B, האם יש קשר?
תשובה:
צהבת מסוג B אינה מועברת במזון. זוהי צהבת שמועברת על ידי נוזלי גוף, כלומר דם, רוק, זרע. ישנו חיסון מצוין למניעת העברה של צהבת B. החיסון כולל 3 זריקות ומומלץ לכל מי שנמצא באזור של חשיפה מוגברת לצהבת. לגבי מזון שפג תוקפו, במוצרים יבשים, כמו אלה שציינת, הסכנות נמוכות יותר מאשר במוצרים כמו חלב, בשר ודגים. אבל בכל מוצר שפג תוקפו יכולה להיות הצטברות חיידקים. ברוב המקרים, זה יגרום לקלקול קיבה בלבד. במקרים אחרים יכולים להיות זיהומים חריפים יותר. אני לא רואה סיבה לאכילה של מוצרים שפג תוקפם, בעיקר כשהתוקף של המוצרים שציינת הוא בדרך כלל ארוך. אם כבר פג התוקף, אלה מוצרים שעומדים למעלה משנה על המדפים. לא מפתה במיוחד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד