שאלה - אבקש לדעת מאיזה מזון עלי להימנע או להפחית על מנת להפסיק תופעה של נפיחנו

השאלה:
אבקש לדעת מאיזה מזון עלי להימנע או להפחית על מנת להפסיק תופעה
של נפיחנות ההולכת ומחמירה.
ככל שניסיתי, לא הצלחתי לשים לב לסוג המזון המגביר את התופעה.
אני נמנעת באופן כללי מכרוב, שעועית וסוגי מזון הידועים כזרזים.


תשובה:

גזים במעי (תופעה הנקראת באנגלית flatulence) נוצרים כאשר מזון
שלא מתעכל ונספג במעי הדק מגיע למעי הגס כאשר אינו מעוכל, שם הוא
מפורק ע"י חיידקים שהם חלק מהסביבה הטבעית של המעי הגס, ואשר בתהליך
הפירוק יוצרים גזים כמו מתאן ופחמן דו חמצני.

ייתכן מאוד שיצירת הגזים אצלך מוגברת עקב אכילה מרובה מדי של חלב
ומוצריו, אשר אינם מצליחים להתעכל. עם הגיל כמות האנזימים המפרקים
את סוכר חלב במעי יורדת, והסבילות לחלב יורדת אף היא. תופעה זו
נקראת גם רגישות או אלרגיה לחלב. תוכלי לבצע תבחין נשיפה אצל
גסטרואנטרולוג לקיום בעיה זו.

בנוסף להימנעות ממזון "יוצר" גז כמו שעועית, חומוס וקטניות אחרות,
מומלצת אכילה איטית, הימנעות משתיית משקאות מוגזים, הימנעות
ממסטיקים, הימנעות ממאכלים המכילים קסיליטול וסורביטול שהם תחליפי
סוכר דיאטטיים ששניהם לא מתעכלים בצורה טובה ועשויים לעודד יצירת גז
במעי.

למידע נוסף בקשר לדיאטה הספציפית שכדאי לעשות, מומלצת פניה לדיאטנית.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!