שאלה - היעדר מחזור אחרי הפסקת שימוש בגלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 28. לקחתי במשך כ-11 שנה גלולות למניעת הריון. לאחר שהפסקתי את נטילת הגלולות קיבלתי מחזור, ולאחר מכן לא קיבלתי מחזור במשך כ-3 חודשים. לאחר בדיקת הרופא, אולטרסאונד ובדיקה כללית שהיתה תקינה, קיבלתי את התרופה פרימולוט-נור למשך 5 ימים, והמחזור הגיע אחריו. ביום ה-5 למחזור עשיתי בדיקות הורמונליות, והתוצאות היו תוצאות תקינות.

ביום ה-24 למחזור שהופיע עקב השימוש בפרימולוט נור, התחילו לי כאבי בטן והפרשות חומות, שהופיעו רק בניגוב, ונמשכו כ-3 ימים. נראה היה כי המחזור עומד לבוא ושמחתי שהכל חוזר למסלולו, אך לא: ההפרשות נגמרו לאחר 3 ימים. בדיקת הריון שעשיתי היתה שלילית.

האם ההפרשות הללו נחשבות למחזור? זהו המחזור הראשון, כביכול, לאחר המחזור שהגיע בעקבות אחרי התרופות שבהן השתמשתי, ובעצם, מחזור טבעי ראשון לאחר שנים. האם לצורך חישוב מועד הביוץ יש לחשוב כאילו המחזור הגיע? האם אחרי פרימולוט נור המחזור אמור להסתדר ואני אמורה לבייץ כרגיל? כנראה לא בייצתי בשלושת החודשים הראשונים לאחר הגלולות. מה עלי לעשות? אני מעוניינת להיכנס להריון.


תשובה:


על פי התיאור שנתת, ההכתמות היו ככל הנראה מחזור. קשה לי לענות על השאלה אם יש ביוץ סדיר או לא. ישנן בנות שלאחר נטילה חד-פעמית של פרימולט נור, המחזור החודשי והביוץ שלהן מסתדרים ומגיעים בכל חודש סביב אותו תאריך. אבל יש בנות שאצלן המחזור והביוץ אינם סדירים, וכדי להיכנס להריון הן צריכות לנהל מעקב מסודר יותר על ידי ערכות ביוץ, או על ידי ביצוע אולטרסאונד למעקב זקיקים.

בינתיים לא חלף מספיק זמן, במקרה שלך, כדי לדעת אם המחזור והביוץ סדירים. המלצתי היא להמשיך לעקוב אחריהם בחודשים הקרובים. אם בעוד כשלושה חודשים עדיין לא תיכנסי להריון והמחזור לא יסתדר, גשי לרופא המטפל להמשך הבירור.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!