שאלה - טיפול בהליקובקטר פילורי

השאלה:
אני בת 60. לפני שנתיים וחצי אבחנו אצלי ריפלוקס, ומאז אני מטופלת בתרופה לוסק פעמיים ביום. כששאלתי באותו זמן את הרופאה שלי אם לא כדאי לבדוק לגבי הליקובקטר, היא השיבה שאין צורך. לפני שבוע אובחן אצלי הליקובקטר ואני מקבלת את הטיפול המשולב של אנטיביוטיקה עם לוסק.

האם יש סיכוי להחלמה? האם יש קשר בין פצעים בפה ובצידי הפה לבין הליקובקטר? האם עבר יותר מדי זמן מאז שחליתי? האם יתכן שההליקובקטר גרם לריפלוקס? לאילו תופעות צריך לצפות כשלוקחים כמות כזאת של אנטיביוטיקה?


תשובה:


אחוזי ההצלחה בטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי עומדים על 90% אם נוטלים את הטיפול כדרוש, כך שהסיכוי שתחלימי בהחלט גבוה. החיידק יכול לגרום לפצעים בפה ובצידי הפה וגם לריפלוקס. הקשר בין הליקובקטר פילורי לבין ריפלוקס לא ברור, אך הוא יכול להיות קשור להיווצרות כיב הגורם להפרשה מוגברת של חומצה.

איני יודעת אילו אנטיביוטיקות קיבלת כטיפול, אך הנפוצות ביניהן יכולות לגרום לתופעות לוואי הקשורות למערכת העיכול, כגון כאבי בטן, בחילות והקאות.

רפואה שלמה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!