שאלה - בדיקות מוח עצם בחשד לפגם בייצור הדם

השאלה:
אני בן 37, בדרך כלל בריא, חוץ מכאב קל ולא מוסבר בברך ממנו אני סובל במשך שנתיים.

כבר שבועיים וחצי יש לי כאבים בכל הגוף: שרירים, עצמות, חולשה, בטן, ראש, רגליים. כל יום משהו אחר כואב יותר. אדויל מאפשר לי לישון קצת. בדיקות דם שעברתי יצאו עם ממצא של מטמיאלוציטים 6 ומיאלוציט 1. המוגלובין 11.7. נשלחתי עם הממצאים לבית חולים, ושם בדיקות הדם היו תקינות ושוחררתי.

בדיקת אולטרסאונד של הבטן היתה תקינה, ובצילום ריאות לא היו ממצאים חשודים. בעוד יומיים אעשה בדיקה של מוח עצם וביופסיה אליהם נשלחתי על ידי המטולוג.

אני בחוסר ודאות, ואני חושב שהלחץ מגביר את הכאב. אמרו לי שצריך להמתין 3 שבועות לתוצאות. אני לא מאמין שאוכל להחזיק מעמד כל כל הרבה זמן עם הכאבים והמתח. רציתי לדעת אם יש בדיקות שאני יכול לעשות ושלא עשיתי. האם זה בסדר שאני לוקח אדויל כל 5-4 שעות? האם עדיף לגוון עם משככי כאבים אחרים? האם זה עדיין יכול להיות וירלי? האם הכיוון הוא סרטן, או שיש עוד כיוונים? האם זה יכול להיות קשור לברך?


תשובה:


מטמיאלוציט ומיאלוציט הן שתי צורות לא בשלות בתהליך ההתפתחות של הגרנולוציט. שתי צורות תאים אלו נמצאות באופן תקין במוח העצם ומופיעות בדם הפריפרי במצבי מחלה שונים, ביניהם גם בזיהומים, אך יש לשלול מצבים חמורים יותר, כמו סרטן הדם. היות שייצור תאי הדם מתרחש במוח העצם, זוהי הבדיקה המועדפת כאשר יש חשד לפגם בייצור. לכן עליך להמתין לתוצאות הביופסיה. מעודדת העובדה שבדיקות הדם שלך היו תקינות.

לגבי נטילת האדויל, רצוי ליטול את התרופה עד כל 6 שעות, עם האוכל, על מנת למנוע תופעות לוואי במערכת העיכול. היות שאדויל יכול לפגוע ברירית הקיבה, מומלץ להשתמש גם במשככי כאב אחרים בכדי להוריד את תכיפות השימוש בו.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!