שאלה - האם הגלולה הרמונט גורמת לעליה במשקל?

השאלה:
אני בת 22, ומעוניינת לדעת פרטים על גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט. האם הן משפיעות על שינוי במשקל? אני חוששת, כי בעבר נטלתי גלולות בשם דיאנה 35 לסידור המחזור, ושמנתי 10 קילו. שאלה נוספת - האם יש סיכוי להיכנס להריון כאשר בן הזוג לא גומר בתוך הנרתיק?


תשובה:


הרמונט היא גלולה למניעת הריון עם כמות הורמונים נמוכה מזו שיש בדיאנה. לכן תופעות הלוואי שלה פחותות באופן משמעותי. היא לא אמורה לגרום לשינויים במשקל.

כאשר מקיימים משגל נסוג, הסיכויים להיכנס להריון נמוכים, אך בכל זאת יש סיכוי להיכנס להריון כך.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!