שאלה - האם לבצע ניתוח ברך לטיפול בציסטת בייקר

השאלה:
עשיתי לפני שנה ניתוח בברך - מקרוסקופיה. היו כאבים במשך השנה והרגל התנפחה. אני צריכה לעבור שוב מיקרוסקופיה כי יש לי ציסטה בייקר וחשד לקרע חוזר.
אבקש לדעת אם לדעתך תהיה הצלחה בניתוח.
אבקש לקבל חוות דעת אם לעבור את הניתוח או לא.
ואם אתה ממליץ לי לעבור את הניתוח, באיזה בית חולים אתה ממליץ.


תשובה:

אין אפשרות לנבא את הצלחת הניתוח ואין לי ידע להמליץ על בית חולים או מנתח מסוים.

לדעתי ההחלטה אם לגשת לניתוח חוזר או לא מבוססת על רמת הסבל הנוכחי והפגיעה ביכולת לתפקד בצורה שגרתית עם הבעיה.

ככל שהברך מונעת ממך לתפקד בצורה מלאה בכל פעילויות החיים, כך יש היגיון בלגשת לניתוח חוזר.

אם המצב מהווה מטרד קטן בלבד, אפשר לנסות ולהתמודד בלי ניתוח.

לא פירטת אם קיבלת פיזיותרפיה שכללה חיזוקים וכו' ואם לא - אני ממליץ לקרוא את התשובה הבאה בעניין זה.
http://www.infomed.co.il/questions/q_031506_1.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!