שאלה - טיפול תרופתי לגרימת ביוץ

השאלה:
חברה שלי קיבלה את התרופה Ova-Mit כדי לשפר את הפוריות. לאחר לקיחת התרופה עלתה רמת הפרוגסטרון שלה. האם זה בסדר? היה לה גם שיבוש בימי המחזור. האם גם זה טבעי? היא בת 28.


תשובה:


לא אוכל לענות על השאלה במלואה מכיוון שחסר מידע על ההיסטוריה הרפואית שלה, ותשובות מדויקות של ערכי הפרוגסטרון.

באופן כללי, המטרה של התרופה היא לגרום לביוץ. לאחר ביוץ ישנה עליה ברמת הפרוגסטרון, אבל חשוב מאוד לדעת מתי העלייה מתרחשת ולאילו ערכים היא מגיעה.

לקיחת התרופה יכולה לשנות את מועד המחזור החודשי. המחזור החודשי מופיע 14 יום לאחר הביוץ, ואם התרופה גורמת לביוץ מאוחר מהרגיל או מוקדם מהרגיל, תאריך המחזור משתנה בהתאם.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!