שאלה - דחיית הדימום הווסתי באמצעות התכשיר פרימולוט-נור

השאלה:
קיבלתי כשבועיים לפני החתונה שלי primolut-nor. השתמשתי בכדורים במשך כחודש ואז הפסקתי להשתמש בהם, והתחילו לי תופעות מוזרות של בחילות, הקאות וכאבי ראש. האם זה כתוצאה מהכדורים האלה? האם יתכן שבזמן שלקחתי את הכדורים נכנסתי להריון? התופעות החלו שבוע אחרי שהתחתנתי והפסקתי את השימוש בכדורים.


תשובה:


פרימולוט נור הוא תכשיר פרוגסטטיבי, כלומר, מבוסס על ההורמון פרוגסטרון. כדורים אלה משמשים בין היתר לדחיית הדימום הווסתי, אך אינם מהווים תחליף לאמצעי מניעה. בשימוש קבוע, הכדורים גורמים בין היתר לדיכוי רירית הרחם, דבר שבהחלט מקשה על תהליך הכניסה להריון, אך עדיין אין הגנה מקסימלית בפני הריון.

מידע נוסף תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=460




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!