שאלה - המטומה ברחם אחרי ניתוח קיסרי

השאלה:
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח קיסרי. לאחר בדיקה אצל הגינקולוג נמצאה כנראה המטומה ברחם. מאז הניתוח, המחזור שלי ארוך יותר ולא ממש סדיר כבעבר. בעבר היו לי כמה הפלות, ונמצאה אצלי מוטציה בפרותרומבין ולכן אלי לקבל קלקסאן בהריון בלבד.

האם יש קשר בין המטומה לבין נטיה לקרישת דם? והכי חשוב, האם זה מסוכן ואיך פותרים את הבעיה?


תשובה:


טיפול בקלקסאן הוא טיפול נוגד קרישיות. לכן, אחת מתופעות הלוואי שהוא יכול לגרום היא דימום. אני משערת ששטף הדם (המטומה) ברחם נגרם בעקבות הטיפול בקלקסאן, למרות שזו יכולה להיות תופעת לוואי של הניתוח עצמו. המטומה ברחם בדרך כלל אינה מסוכנת, ונספגת מעצמה עם הזמן. מובן שיש להיות במעקב של הרופא המטפל על מנת לוודא שאין צורך בהתערבות טיפולית.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!