//

שאלה - טנזמוס - דחף לפעולת מעיים

השאלה:
בעלי בן 50. הוא מקבל לוסק במינון של כדור של 20 מ"ג ביום מגיל 41 עקב ריפלוקס הקשור להרניה דיאפרגמטית במצב קשה. יש לו כ-5-4 יציאות ביום, 4-3 בבוקר, לאחר הקימה, בהפרשים של כ-30-15 דקות, ולפעמים פעם אחרי פעם. היציאות לא שלשוליות במיוחד בדרך כלל, אבל מלוות ביציאת גזים ובלחץ רב. יש סימני יציאה על השירותים. הוא אינו סובל מכאבי בטן או מפליטת גזים או מלחץ מטריד של גזים. כאשר הוא צריך לשירותים הוא לא יכול להתאפק.

2 רופאים גסטרואנטרולוגים אמרו לו שאין לו בעיה. הוא קיבל כדור להרפיית שרירים, וזה לא עזר. כאשר הוא אוכל כרוב או סיבים יש לו יותר פליטת גזים ויציאות. הקיבה שלו מאוד רגישה. הוא עבר קולונוסקופיה לפני כמה שנים והיא היתה תקינה. אין גסטריטיס.

האם התופעות האלה קשורות ללוסק? האם זו תסמונת המעי הרגיז?

לפי תיאורך בעלך סובל מדחף לפעולת מעיים ואינו יכול להתאפק. לתופעה זו קוראים טנזמוס (tenesmus) והסיבות האפשריות להופעתה רבות, וכוללות תסמונת המעי הרגיז או המעי המגורה, אי סבילות למאכלים שונים, למשל למאכלי חלב, לחץ באיזור הרקטום, פנימי או חיצוני, למשל בשל ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת, בשל שארית שתן גדולה בשלפוחית השתן, או בשל גוש גידולי באיזור.

לא כתבת כמה זמן הוא כבר סובל מהבעיה, ולכן קשה להגדירה במדויק. לא נתת מידע מדוע בוצעה בדיקת הקולונוסקופיה. לדעתי, אין קשר בין הטיפול שהוא מקבל לטיפול בריפלוקס לבין ההפרעה הנוכחית, ויש לפנות לפרוקטולוג או לגסטרואנטרולוג להמשך האבחון והטיפול.


ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!