//

שאלה - הריון תקין ספונטני בשבוע ה- 17 בדיקת שקיפות עורפית 1:5000 בדיקת

השאלה:
הריון תקין ספונטני בשבוע ה- 17
בדיקת שקיפות עורפית 1:5000
בדיקת חלבון עוברי 1:3000
אני מבולבלת ושואלת כמה נחוצה בדיקת מי שפיר בהתאם לפרמטרים הנ"ל
ומה הסיכונים?



תשובה:
זו שאלה קשה בימינו. השאלה אם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר תלויה
בסיכון הסטטיסטי להולדת ילד פגוע, שמוערכת ע"י בדיקות אולטרסאונד,
בדיקות דם, גיל האם ועוד.

אצלך התוצאות של שקיפות עורפית ושל חלבון עוברי תקינות, ואת בגיל
פחות מ 35, כך שאת יכולה לוותר עליהן. אבל נשים רבות עושות בדיקה
בכל מקרה על מנת לראות את הסטטוס הגנטי של העובר בכל זאת, גם
בגילאים יותר צעירים. הסיכונים הם הפלה בעקבות הדיקור - עם סיכוי של
כ 0.5% וזיהום של הרחם - סיכוי נמוך בהרבה של כ 1 ל 1000.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!