שאלה - המנגיומה בכבד הגדלה בקצב איטי

השאלה:
בבדיקות שערכתי לפני כשלוש שנים התגלו המנגיומות בכבד, ונאמר לי שאין מה לעשות ושזה די שכיח. לאחרונה עשיתי שוב אולטרסאונד ונמצא כי המנגיומה אחת גדלה (היה 2.7 ועכשיו 3.4), האם ייתכן שהמנגיומה שפירה יכולה לגדול או שמדובר בממצא אחר ?
האם יש סיבה לדאגה? נשלחתי לבדיקת C.T ואני מודאגת פחד.


תשובה:

ברוב המכריע של המקרים האולטרסאונד נותן מענה טוב לגבי האבחנה של המנגיומה בכבד, בעיקר כאשר הגוש קטן מ 6 ס"מ. כאשר יש ספק ניתן לבצע CT תלת- פאזי או MRI.

ההמנגיומה היא גוש שפיר אשר גדל בקצב איטי מאוד, אם בכלל. בדרך כלל המראה מאוד אופייני, אם כי ישנם גושים כבדיים אחרים שיכולים לדמות לה, ואז קצב גדילתם יהיה מהיר - למשל תהליכים סרטניים שונים או גרורות.

במקרה שלך, הגדילה שתיארת איטית מאוד. כמו כן, נשמע כי ייתכן ומדובר בוריאציה של מדידה ע"י הבודק, ואין מדובר בגדילה משמעותית אמיתית.
ההחלטה על CT לאישור האבחנה היא הגיונית וטובה, ואחרי אישוש הממצאים, סביר שיומלץ לך על מעקב כל 4- 6 חודשים באולטרסאונד .

לסיכום , יש מקום להמשך בירור, אולם לא נשמע שיש מקום לדאגה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!