שאלה - האם יש צורך במריחת משחה על צלקת ניתוחית?

השאלה:
אני משתמש בג'ל kelo-cote לאחר שעברתי ניתוח להוצאת נגע. נשארה לי צלקת לאחר הוצאת התפרים. הרופא המליץ לי לא להיות חשוף לשמש וגם למרוח קרם הגנה.

האם לאחר שאני מורח את הג'ל אני יכול למרוח גם קרם הגנה על המקום? האם קרם ההגנה מונע מהג'ל לפעול? והאם הג'ל עצמו מונע קרינת שמש ולכן אין צורך בקרם הגנה?

באיזה איזור הצלקת ובאיזה אורך? האם עברת אי פעם ניתוח ונשארה צלקת מכוערת - קלואיד? אם אין בעיה מיוחדת, נראה לי שאין כל צורך במשחות שונות. אני ממליץ על התייעצות עם רופא עור שמבין בנושאים אלה יותר מכירורג.

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!