שאלה - נטילה נכונה של הגלולה פוסטינור

השאלה:
אם קרה שבאותו שבוע לקחתי את גלולה היום שאחרי פעמיים, האם יש בזה סיכון? באילו ימים יהיה הביוץ? האם נטילת הגלולה הראשונה מכסה אותי או שאני צריכה לקחת שוב?


תשובה:


גלולת היום שאחרי, או בשמה המסחרי פוסטינור, מיועדת לשימוש במצבי חירום ואינה אמורה להחליף את השימוש באמצעי מניעה. את הגלולה יש ליטול עד 72 שעות ממועד קיום יחסי מין לא מוגנים, ועל כן אני מניחה שהגלולה הראשונה אינה מגינה עליך מפני הריון לא רצוי.

אין כל מניעה ליטול פוסטינור פעמיים באותו שבוע, אך שוב, גלולה זו אינה מהווה תחליף לאמצעי מניעה, וכאשר נוטלים אותה יותר מפעם אחת במחזור, ייתכנו שיבושים במחזור. ביוץ מופיע בדרך כלל כ-14 יום לפני מועד הווסת המשוער, אך כפי שציינתי, אם השתמשת בפוסטינור ייתכנו שיבושים במועד הווסת.

עוד על פוסטינור תוכלי לקרוא כאן:

http://www.infomed.co.il/news/n_062207_1.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!