שאלה - התאמת גלולות למניעת הריון לאישה עם שחלות פוליציסטיות

השאלה:
יש לי שחלות פוליציסטיות ואני משתמשת בגלולות למניעת הריון מסוג יסמין. ברצוני להחליף את הגלולה לדיאנה 35 כי היא גורמת לי שיעור יתר. האם זה מומלץ? האם קיים הבדל משמעותי בין שני סוגי הגלולות שציינתי?

שאלה נוספת: אני עושה לייזר להסרת שיער מ


תשובה:


גלולות דיאנה שייכות לגלולות מהדור הישן, המכילות הורמונים במינון גבוה יחסית, ולכן גם תופעות הלוואי שלה משמעותיות יותר בדרך כלל. לרוב בוחרים להשתמש בגלולה זו כשיש בעיה מעבר למניעת הריון בלבד, כמו שחלות פוליציסטיות, וכן כטיפול בשיעור יתר. גלולות מסוג יסמין שייכות לגלולות מהדור החדש, ומכילות הורמונים במינון נמוך יחסית, עם פחות תופעות לוואי.

יכול להיות שהחלפת הגלולות אכן תעזור בבעיית שיעור היתר, אך אולי תגרום לתופעות לוואי אחרות. מידע נוסף תוכלי לקרוא באינדקס התרופות של אינפומד. להלן קישורים למידע על המרכיבים שקיימים בגלולות אלו:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=459




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!