שאלה - חשש לגבי היכולת להרות אחרי שתי גרידות

השאלה:
עברתי שתי הפלות יזומות על ידי גרידה. ההפלה הראשונה הייתה לפני 3 שנים כאשר הייתי בשבוע ה-13. אחרי ההפלה עשיתי בדיקה אצל רופא נשים והכל היה תקין, ולפני 6 וחצי שבועות עשיתי עוד הפלה. אז הייתי בשבוע ה-8.

לפני כמה ימים עשיתי בדיקה אצל רופא נשים והוא אמר שנראה שחלל הרחם לא רוקן עד הסוף ונתן לי תרופה שנקראת methergin. מה הסיכונים שיותר לא אוכל להיכנס להריון? זה מאוד מדאיג אותי.




תשובה:


אמנם לאחר גרידה יתכנו שינויים ושיבושים במחזור, אך לרוב אין הדבר אמור להשפיע על סיכויי הכניסה להריון. זאת בהנחה שהכל אכן תקין, ושההפלות שעברת אכן היו יזומות ולא נבעו מבעיה עוברית או גינקולוגית כלשהי. תשובה לשאלה דומה שנשאלה כאן בעבר תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_090807_25.asp




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ