שאלה - חוסר זקפה אחרי כריתת הערמונית

השאלה:
אני בן 55. לפני שלושה חודשים עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית. אני מרגיש מצויין, יש דליפה קלה מדי פעם, לא רצינית. הבעיה היא שאין זקפה, גם עם ויאגרה או סיאליס אני מגיע רק לזקפה חלקית. לפני כן הכל היה מצויין. האם העניין אבוד או שיש טיפול ותקווה?


בעית אין-אונות לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית עקב סרטן מוכרת, שכיחה ובעייתית. ככל שגיל המנותחים צעיר יותר, כך הבעיה, גורמת להפרעה משמעותית יותר לאיכות החיים. במאמרים רפואיים יש הערכות הנעות בין 16% ל-48% וגם 25% עד 100% של פגיעות זקפה ותפקוד בדרגת חומרה חלקית או קשה.

לפי תיאורך אתה סובל מהפרעה חלקית בלבד, ועם סיוע תרופתי מקובל אתה מסוגל לקיים יחסי מין סבירים. בדרך כלל הצפי הוא שכעבור כחצי שנה, ואולי עם סיוע של ייעוץ פסיכולוגי לטיפול באנשים הסובלים לאחר הניתוח מאיבוד עניין או מחשש לקיום יחסי מין, יתייצב המצב עד לקבלת זקפה סבירה, עם או ללא סיוע תרופתי.

בשנים האחרונות, ובמיוחד עם גישה ניתוחית לפרוסקופית, מקובל לשמר את העצבים האחראים לזקפה בעת ניתוח לכריתת הערמונית. בחודשים הראשונים לאחר הניתוח, וגם לאחר מכן, אפשר לשקם את תפקודו ואורכו של איבר המין באמצעות מכשיר ואקום.

אני מניח שטופלת במרכז רפואי טוב על ידי רופא בעל נסיון, ותוכל לקבל גם הפניה למרפאת ייעוץ להפרעות תפקוד מיני.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!