//

שאלה - שילוב של סרוקסאט עם סטילנוקס

השאלה:
קיבלתי מפסיכיאטר כדורי סרוקסאט, במינון של כדור ליום (בערב). בנוסף, אני לוקחת כדור סטילנוקס לשינה. את כדור השינה אני נוטלת זמן רב לפני הסרוקסאט. הפסיכיאטר הציע לי לשנות את הסטילנוקס לטראזודיל כמשרה שינה. כרגע אני עדיין נוטלת את הסרוקסאט עם הסטילנוקס. בבוקר למחרת, אחרי כ-7-6 שעות שינה עם מספר התעוררויות במשך הלילה, אני חשה עייפות רבה, שחולפת רק בשעות הצהריים.

האם שינוי לטראזודיל במקום הסטילנוקס ישפר המצב? ואולי הסרוקסאט גורם לעייפות הרבה בבוקר?


תשובה:


נשמע כי העייפות אותה את חשה בבוקר היא תוצאה של שנת לילה שטחית, לפי מספר ההתעוררויות. תמיד יש לבדוק איזה גורם חדש נכנס למערכת וגרם להפרעה. במקרה הזה, יתכן כי מקור הבעיה הוא או בסרוקסאט עצמו, שעשוי לגרום לתחושה של נמנום. תוכלי לקרוא על כך כאן:

http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=202




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!