שאלה - גינקו בילובה ושקיעת דם

השאלה:
אני בת 25. עשיתי בדיקת דם וראיתי שהתוצאה של בדיקת ESR גבוהה: 45. רציתי לדעת אם יתכן שהתוצאה הגבוהה התקבלה עקב שימוש בכדור בשם גינקוזאן פרמאטון אשר מכיל גינקו בילובה וג'ינסנג. השתמשתי בכדור במשך 5 ימים, פעמיים ביום, ועוד פעם אחת פעם ביום (סך הכל 6 ימים) ואז הפסקתי לקחת אותו 3 ימים לפני הבדיקה.

האם היה עליי לחכות יותר זמן? האם יש קשר בין נטילת הכדור לבין תוצאת שקיעת הדם?


תשובה:


לא סביר כי התרופה היא הגורם לכך. על הסיבות האפשריות לשקיעת דם מוחשת תוכלי לקרוא כאן:

http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=36




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!