שאלה - טיפול ביוד רדיואקטיבי בעקבות סרטן בבלוטת התריס

השאלה:
אני בת 28. מגיל 16 עברתי 4 ניתוחים עקב קרצינומה פוליקולארית של בלוטת התריס. בנוסף עברתי 4 מחזורי טיפול ביוד רדיואקטיבי, אך רמות התירוגלובולין עדיין גבוהות (סביב 200), ללא נוכחות של ממצאים לא תקינים כלשהם. אני מקבלת 200 מ"ג אלטרוקסין כל יום כדי לדכא את ה- TSH. בניתוח האחרון, שבוצע לפני כ-10 שנים, נכרתו 9 בלוטות לימפה בצוואר, ו-8 היו נגועות בגרורות מהגידול הראשוני. עברתי בדיקת PET CT לפני כשנתיים, ללא ממצאים לא תקינים.

הרופא שלי ממליץ לערוך בדיקת דם עם הזרקת תירוגן. בעבר עשיתי הפסקה עם האלטרוקסין כדי לבדוק לאן יגיע התירוגלובולין והתוצאה היתה כמה אלפים. הרופא שלי ממליץ על טיפול נוסף ביוד אך אני מסרבת, מפני שכבר קיבלתי 581 מיליקירי יוד בסך הכל, ויש לי שני ילדים קטנים. מה המלצתכם?


תשובה:


איני יכולה לחלוק על המלצת הרופא, אני מניחה כי הוא אנדוקרינולוג או אונקולוג, המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך. אני מבינה את רצונך להימנע מטיפול נוסף ביוד מכיוון שהוא מצריך בידוד ומפני שהוא יכול לגרום לתופעות לוואי שונות, אך נראה כי זהו הפתרון הנכון בשבילך בשלב זה.

מידע לגבי הטיפול ותופעות הלוואי תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_090108_3.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!