שאלה - שלושה שבועות של נטילת רסיטל והחרדה ממשיכה

השאלה:
מזה שלושה שבועות אני לוקחת רסיטל במינון של כדור וחצי, ועדיין סובלת מחרדות. בעיקר אני חשה חרדה כשאני יוצאת לבדי החוצה, ומסיבה זאת אני פשוט לא יוצאת אלא אם כן מישהו יוצא יחד איתי. אני נורא מתוסכלת מזה ונורא מיואשת. האם שלושה שבועות זה לא זמן מספיק להשפעת התרופה? הפסיכיאטר אמר לי שאם לא ארגיש שינוי תוך שלושה שבועות, יש להתחיל לקחת שני כדורים ביום.




תשובה:

לוקח 3-6 שבועות עד שמתחילה להיות מורגשת השפעת התרופה רסיטל (Citalopram). מומלץ שתנהגי לפי המלצת הפסיכיאטר המטפל בך לגבי המינון הרצוי. אם בינתיים את סובלת מחרדות, כדאי שתתייעצי עם הרופא לגבי אפשרות נטילת כדור שיעזור עד שתורגש השפעת הרסיטל, לדוגמה קלונקס (Clonazepam) או קסנקס (Alprazolam).





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ