שאלה - נטילת כמוסות אבץ לזמן ממושך

השאלה:
אני בת 26. יש לי פצעים בפנים. ניסיתי הרבה תכשירים אבל זה לא עזר. החלטתי ליטול אבץ פיקולינט 25 מ"ג ליום. נטלתי למשך חודשיים כדור ביום. המליצו לי על כמוסות לעור בריא של סבוקלם (שמכילים גם אבץ 22 מ"ג) שמהן יש ליטול 2 כמוסות ליום למשך 3 חודשים.

האם זה לא מסוכן שאטול אותן ישר אחרי נטילת האבץ למשך עוד 3 חודשים, אם קודם לכן נטלתי אבץ במשך חודשיים? אני חוששת שיהיה לי עודף אבץ, מפני שהבנתי שזה מסוכן. האם עדיף לחכות קצת ואז לקחת?


תשובה:


המינון היומי המומלץ לצריכת אבץ בגילאי 10 ומעלה היא 15 מ"ג ליום, אך במצבי חסר ניתן לצרוך 50-30 מ"ג ליום. התכשיר שהומלץ לך עליו מכיל, כפי 22 מ"ג לכמוסה, כלומר 44 מ"ג ליום, ולכן את יכולה ליטול אותו. בתקופה שבה את נוטלת את התכשיר תוכלי לערוך בדיקת דם ולבדוק שרמת האבץ לא עולה באופן חריג.

מידע נוסף על אבץ תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/vitamin1.asp?vID=1




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!