שאלה - האם ניתן לאבחן הריון לפני איחור במחזור?

השאלה:
יש לי כאב חד ולא חזק במיוחד בשחלה הימנית. באולטרסאונד נצפה ביוץ, אך הכאב חלש ולא עבר שבוע מאז. מה מעיד על הריון לפני האיחור במחזור? האם דופק מנוחה גבוה מבדרך כלל מהווה אינדיקציה?


תשובה:


קשה לאבחן הריון לפני איחור במחזור מכיוון שזה לא מספיק זמן כדי לראות עלייה בהורמון הבטא או סימן לעובר ברחם בבדיקת אולטרסאונד. שבוע לאחר איחור בקבלת הווסת מומלץ לבצע בדיקת הריון ביתית. ישנן נשים ה"יודעות" שהן בהריון לפני איחור במחזור, אך אין זה ודאי, והתחושות שונות בין אישה לאישה. לגבי הדופק, בהריון אכן יכול הדופק לעלות ב-15-10 פעימות, אך אין זאת אינדיקציה להימצאות הריון לפני נוכחות הורמון הבטא ועדות לעובר ברחם.

אמליץ לך להמתין לאיחור במחזור ולבצע בדיקות הריון לאחר מכן.

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!